Terug naar overzicht

Kluerd/Ropens

38 nieuwe energiezuinige woningen Kluerd, Ropens, Grettingalaan en P.J. Troelstrastraat.

42 Woningen aan de Kluerd, Ropens, Grettingalaan en P.J. Troelstrastraat worden of zijn al gesloopt. Inmiddels is een deel van de bewoners verhuisd naar een andere woning of naar een wisselwoning. Een aantal verhuist terug naar de nieuwbouw. Samen met de bewoners zijn we tot een plan gekomen. We bouwen 38 nieuwe woningen terug. Een deel met twee slaapkamers en badkamer op de begane grond en eengezinswoningen met drie slaapkamers en badkamer op de verdieping.

Het zijn energiezuinige woningen, dat wil zeggen dat er evenveel (of meer) energie wordt opgewekt als dat je nodig hebt voor het huis en het huishouden. Dus de energie die je gebruikt voor de verwarming, het warmwater, maar ook voor bijvoorbeeld het elektrisch koken, is evenveel als op jaarbasis wordt opgewekt door de zonnepanelen op het dak. Dit geldt bij normale weersomstandigheden en normaal gebruik. Bij een koude winter of bij bijzonder gebruik (waterbed, tropisch aquarium, etc.) gebruik je meer energie, dan dat er opgewekt wordt door de zonnepanelen en zie je dat terug op je energienota.

Huur woningen met twee slaapkamers € 540,- en de woningen met drie slaapkamers € 580,-. (prijspeil 2018)

De nieuwbouw wordt in drie fases gebouwd.  De woningen aan de Kluerd en Ropens zijn begin juli 2018 opgeleverd. De nog te bouwen woningen aan de P.J. Troelstrastraat worden in maart 2019 opgeleverd.

De woningen in fase 3 aan de Grettingalaan zijn inmiddels allemaal toegewezen en worden rond de bouwvak opgeleverd.

 


Foto's

Op de kaart

Afbeelding

Algemeen

Wijk Oosterpark
Plaats Harlingen

Kenmerken

Aantal woningen 38

Planning

Datum van oplevering Juni/juli 2018 (1e fase)
Terug naar overzicht